This website uses cookies. Click here for more information.
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
 1. Gastenboek

  • Zondag 29 december 2019
   Miek Coppens

   Terug bij Ellen

   Na mijn cursus Nordic Walking bij Koos ben ik begonnen bij Ellen en Hans. Later, bij de scheiding, ben ik vanwege de gemaakte vrienden bij de groep gebleven waarin ik toen liep. Maar nu ... ben ik weer terug!!
   Op 19 december heb ik voor het eerst weer met Ellen gelopen en ja dat heb ik gevoeld!!
   Het begon al met de warming up, dat voelde goed!! Tijdens de wandeling lette ik zelf al beter op de techniek en luisterde ik naar de algemene opmerkingen en paste deze toe. Maar het allerbeste vond ik de Cooling Down doen. Heerlijk, de koffie was verdiend!
   Jammer genoeg kan ik 8 januari niet meelopen, maar 15 januari ben ik beslist weer present!! Ik kijk daar naar uit en ben blij dat ik terug ben!
   Tot slot wens ik allen toe een fijne jaarwisseling toe.

  • Maandag 09 december 2019
   Harmke

   Leve de opfriscursus!

   Een opfriscursus in de stromende regen.
   Dat beloofde niet veel goeds.
   Het enthousiasme van instructeur Ellen was er echter niet minder om. Integendeel zelfs!
   Ze ging voortvarend van start en zag meteen bij wie er wat moest worden bijgeschaafd.
   Na een klein stukje theorie werden we direct aan het werk gezet. Ze was duidelijk, wist de juiste toon te raken en bleef alle aanwijzingen op een vriendelijke manier herhalen.
   Ik ben een fanatiek loper, beoefen de sport al jaren, maar er werd behoorlijk geschaafd.
   Als een andere loper keerde ik huiswaarts.

   Inmiddels heb ik alle adviezen en aanwijzingen in praktijk gebracht. Met nieuwe poles en met nog meer enthousiasme loop ik dagelijks mijn rondje.

   Breda ligt niet naast mijn deur. Helaas. Een vereniging als deze met professionele instructeurs en vriendelijke prijzen is jaloersmakend. En Ellen kan als geen ander laten zien dat dit geen sport is voor watjes. De opfriscursus was door de stromende regen in meerdere opzichten verfrissend, maar het was de reis naar Breda meer dan waard.
   Ellen, nogmaals dank!!
  • Vrijdag 06 december 2019
   Jan

   Nordic Walking tja...

   Nordic Walking

   Nordic Walking, tja.......
   Altijd een komische vertoning gevonden en wilde de stappers, bij het passeren, wel eens toe roepen: ”Hé, er ligt geen sneeuw hoor”.

   Totdat ik tijdens een vrijwilligersmarkt in De Teruggaaf Ellen Groot, al vijf jaar gecertificeerd instructeur van Stichting Nordic Walking Breda, ontmoette die vol vuur en enthousiasme vertelde over haar passie en wat het werkelijk inhield. Ze maakte me nieuwsgierig en ik besloot de basiscursus van 5 lessen te doen, waarvan één proefles, kun je nog zien.
   De start is vanaf De Boschwachter in het fraaiste bos wat Breda ons biedt, het Mastbos.
   De eerste 3 keer werden gegeven door Koos de Jongh, een fysiotherapeut van origine. In korte tijd leer je en voel je welke spieren je allemaal gebruiken moet, de meeste.
   De positief overgebrachte correcties maakte dat je het steeds beter onder (en vooral boven) de knie kreeg, je leerde het écht.
   Na 3 lessen wisselde Ellen Koos af. Bedankt Koos. Ook Ellen deed dit met dezelfde grote inzet en leuke manier van begeleiden. Daarbij: warming-up tot en met het einde cooling-down, essentiële onderdelen.
   De vijfde en laatste les besloot ze, hoe kan het anders op 5 december, met een gedicht en een zakje pepernoten voor iedereen, een Pietje in de dop én, belangrijk, het certificaat van deelname.

   Mijn ervaring nu: ik ben op een verantwoorde manier bezig met mijn conditie te verbeteren onder kundige leiding, wat erg belangrijk is.
   Meestal ouderen, zeg je? Kan, wij hebben meer tijd, echter mijn dochter Catlijne en Nathalie beiden veel jonger, doen met veel plezier en inzet mee. Het is dus voor elke leeftijd en voor de kosten hoef je het zeker niet te laten.

   Ik ga door met deze leuke club.
   Jan Akkermans, cursist/nov. groep
   (met certificaat inmiddels)
   www.nwbreda.nl
  • Maandag 18 november 2019
   Guus

   Prachtig, die herfst

   Hoewel het vandaag al de hele dag regent, ga ik toch Nordic Walken.
   De herfsttijd is toch de mooiste tijd van het jaar om in het bos te lopen. Met al die gele, rode en bruine tinten is het echt genieten.
   De paddestoelenhausse van dit jaar is helaas wat voorbij.

   Na de oefeningen houdt het op met regenen. Ton zet er een goed tempo in, en ik loop wat achteraan om op mijn techniek te letten. Al weken valt me op dat mijn linkerpole langer de grond raakt dan mijn rechterpole. Ik probeerde dat zelf te corrigeren door mijn rechterarm wat meer naar voren te strekken, maar dat hielp nauwelijks. Gelukkig loopt Ellen achter me en ziet ze wat er aan mankeert. Na wat aanwijzingen kan ik verder om mijn techniek te verbeteren. Kijk, dat is waarom ik graag bij Nordic Walking Breda meeloop.

   De laatste tien minuten kan ieder even zijn eigen tempo lopen, zodat
   je bezweet aan de cooling down kunt beginnen. Het is door voldoende begeleiding mogelijk dat ieder in zijn eigen tempo kan meedoen. Dat mag wel eens gezegd worden: de organisatie van Nordic Walking Breda staat als een huis (en ook
   de website).

   Na afloop nog even kletsen bij de koffie of de thee in De Boswachter, en dan ga je met een voldaan gevoel naar huis. Jammer dat ik (nog) niet meer dagen kan meedoen.
  • Zaterdag 19 october 2019
   Jack Jonk, namens Fier in Beweging

   Geslaagde clinic Nordic Walking!

   Afgelopen woensdag en zaterdag hebben onze beweeggroepen van SV Fier Princenhage deelgenomen aan een clinic Nordic Walking. Het was een mooie kennismaking met deze jonge sport. Ellen Groot heeft met veel enthousiasme verteld over de achtergrond van het Nordic Walking. Ze maakte op een leuke en aanstekelijke wijze duidelijk dat het een sport is voor jong en oud. Dus zeker ook voor onze doelgroep 55+. Na een duidelijke uitleg, een video en de warming-up waren we klaar voor het echte werk in het Mastbos. Dat het pijpenstelen regende was geen enkel probleem. We liepen kaarsrecht, neus in de wind met grote passen door de plassen. Al snel merkten we dat op deze manier het lopen lichter wordt en dat je grotere stappen maakt. Als je de poles goed gebruikt dan wordt de belasting van rug en knieën merkbaar minder. De clinic was voorbij voor je er erg in had. En bij de cooling-down brak zowaar de zon door!! Hoe toepasselijk.
   Tot slot nog even napraten. Onze leden waren zeer enthousiast en ik denk dat een aantal leden nog wel verder zal gaan met deze mooie sport. Dank aan Ellen en aan Mieke voor deze geslaagde clinic!
  • Dinsdag 03 september 2019
   Trees van Hoek

   Fijne kennismaking met Nordic Walking in de introductiecursus

   Gisteren (2 september) heb ik deelgenomen aan de introductiecursus Nordic Walking.
   We worden allemaal persoonlijk en hartelijk welkom geheten door Ellen Groot.
   Voor iedere deelnemer ligt er een set poles klaar, op naam en al op maat ingesteld. Ellen brengt haar verhaal over Nordic Walken duidelijk en met veel enthousiasme en bezieling.
   Buiten in het Mastbos daarna tijd voor de praktijk, waarin Koos de Jongh de leiding neemt. Meteen aan de slag. Met simpele oefeningen ervaren we het verschil tussen gewoon met stokken lopen en Nordic Walken. Met complimenten en tips proberen we ons in korte tijd het Nordic Walken steeds beter eigen te maken.
   Het is leuk om zo snel al te ervaren hoe fijn het lopen op deze manier gaat!
   Na afloop van de praktijk tijd voor vragen en tijd voor uitleg over de mogelijkheden voor vervolg.
   Door de enthousiaste en positieve manier waarop Ellen en Koos dit brengen, wil je zelf zo snel mogelijk ook Nordic Walken!
  • Dinsdag 27 august 2019
   Kiki van Oosterhout

   Vandaag (maandag 26 augustus ) was het weer tijd om met de club te gaan nordic walken. Maar wat een hitte!! 32-33 graden!
   Verlangend naar een verkoelend bos reed ik weer richting ‘De Boswachter’
   We waren met 9 personen.
   Dit keer; grote stappen, maar met een rustiger tempo. In het begin nog wat kletsend met elkaar, maar algauw liepen we zwijgend (vaak) achter elkaar. Vooral lettend op de techniek.
   Rechtop,hoofd vooruitkijkend, lage schouders met uitgestrekte armen.
   Ook kregen we van Ellen aanwijzingen mbt het in- en uitademen. Dat was nieuw voor mij.
   Ellens voorstel: probeer eens 3 tellen (of te wel stappen) via de neus in te ademen en 3 tellen door de mond uit te ademen.
   Op deze manier waren onze gedachten op ons lichaam èn de omgeving gericht.
   Regelmatig keek Ellen achterom,of alles oké was, zo stil was het.
   Opvallend ook dat iedereen goed de techniek hanteerde, waardoor we ook minder leken te zweten.
   Zelf vond ik de manier van ademhalen interessant om te oefenen. Ik probeerde dan ook steeds wat meer tellen in- en uit te ademen en toch in cadans te blijven lopen. Voor mij een goede oefening voor het opbouwen van mijn conditie.
   Want na mijn (arm en rug) operaties, had ik het gevoel dat mijn conditie, nul komma nul was.
   Nu blijkt dat juist nordic walking voor mijn herstel, de ideale sport is.
   Omdat ik zo weinig energie had, moeilijk kan stilstaan en vaak moest rusten ben ik half juni naar een osteopaat gegaan voor een dry needling behandeling. Toen bleek dat het bindweefsel onder in mijn rug helemaal verhard was en ook constateerde hij spanning op mijn dikke darm en 12 vingergewricht darm. De osteopaat schatte in, dat ik zo’n 3 à 4 dry-needle behandeling nodig had.
   Tot mijn èn zijn grote verbazing bleek bij het tweede bezoek (half augustus) dat al mijn spieren weer helemaal soepel waren en ik alleen maar een massage behandeling kreeg. Niks geen naalden meer in mijn lijf!
   Van mij mag wat nordic walking betreft de vlag uit!
   Totslot hebben we deze middag weer heerlijk en gezellig afgesloten met een kopje koffie of thee. En ben ik met een voldaan gevoel weer huiswaarts gereden.

  • Woensdag 21 august 2019
   Marianne Suijker

   Afscheid en bedankt!

   Lieve mensen van het bestuur, vrijwilligers en lopers van de donderdaggroep, Ik bedank jullie voor de fijne gesprekjes, de betrokkenheid onderling en het enthousiasme tijdens het lopen en na afloop tijdens de koffie. Een speciaal woord van dank voor Ellen en haar team! Ik wens voor ieder een goede gezondheid en wellicht komen we elkaar nog eens tegen. Liefs, Marianne
  • Woensdag 26 june 2019
   Lilly

   Avondwandeling

   Ik sluit me helemaal aan bij het bericht van Ria. Het was wederom goed georganiseerd, de sfeer zat er weer goed in ! Ik weet zeker, dat iedereen heeft genoten! Dank aan Ellen, Koos en alle begeleiders.
  • Woensdag 26 june 2019
   Ria Bosman

   Avondwandeling

   22 mei om 18.00 uur staan we met een grote groep weer klaar voor de avondwandeling. Het is prachtig wandelweer zoals meestal met de bijzondere wandelingen. Vandaag loopt Mirjam Haagh, de wethouder van gezondheid-leren en wijkaanpak met ons mee. Het is weer een heel gezellige tocht van een uurtje. Daarna bij een kop koffie en een lekker stuk gebak legt Mirjam uit wat haar taken zoal inhouden en wat er allemaal mogelijk is binnen haar portefeuille. Ze brengt dit op een heel rustige en inspirerende manier. Ze is een fijne spreker om naar te luisteren. Voor mij is het weer een geslaagde avond en ik wil dan ook alle mensen bedanken die dit weer hebben geregeld.
  • Woensdag 26 june 2019
   Matty Smit

   Aan te bevelen: op herhaling met Koos

   Met 6 anderen van de woensdagochtendgroep o.l.v. Koos alle nordicpuntjes nog eens op de i gezet. Puntje voor puntje hebben geoefend. Het was intensief, natte ruggetjes van deze opfriscursus ;-) Met als resultaat dat we als hazen zo snel, na anderhalf uur, naar de Boschwachter zijn 'gespurt'. Wie nog niet geweest is: meedoen bij een volgende keer. Echt fijn!

  • Donderdag 25 april 2019
   Martin & Dolly Lucassen

   Herhalingsles

   Vandaag hebben wij deelgenomen aan de herhalingsles om alle technieken van Nordic Walking weer eens door te kunnen nemen. We waren met 5 personen en hebben de volle aandacht gehad van onze goede instructeur Koos. De puntjes van Nordic Walking werden weer even op de i gezet. Koos hartelijk dank en wij zullen bij de volgende wandelingen erop letten

  • Woensdag 24 april 2019
   Truus van Hees

   herhalingsles

   Beste Leden, dinsdag 23 april kwam ik in de gelegenheid een herhalingsles te volgen bij Koos, onze instructeur. Ik was op dat moment de enige gegadigde (vanwege de voorjaarsvakantie denk ik ) zodat het een een op een les werd. Daarmee trof ik het natuurlijk wel, aangezien er bij mij nogal wat verbeterpunten waren. Maar hoe die koos dat brengt......echt heel goed, heel opbouwend ook. Ik heb echt weer gevoeld dat Nordic Walking lopen met heel je lijf is. Kortom.....ik kan het iedereen aanbevelen.

  • Donderdag 18 april 2019
   Hennie Brouwers-Huijgens

   Afscheid

   Lieve dames en Heren,

   Graag wil ik langs deze weg iedereen bedanken voor de vele gezellige woensdagochtenden de afgelopen 13 jaar. Helaas moet ik na zoveel jaren keuzes maken ………
   Zeker zal ik naast de fijne wandelingen ook de lekkere cappuccinootjes na afloop bij de Boschwachter wel missen.

   Ook voor Ellen en Koos en hun team is een DANK JE WEL zeker op zijn plaats. Hun nooit aflatende bezielende begeleiding heb ik zeer gewaardeerd. Ook heb ik regelmatig kunnen genieten van de thema-
   Wandelingen gedurende de seizoenen in de wijde omtrek van het
   Mastbosch.

   In mei kom ik nog een keertje na afloop een kopje koffie drinken met ‘mijn’ groepje van de woensdagochtend om lekker bij te kletsen.

   Tot slot iedereen nog heel veel loopplezier gewenst en zeker tot ziens.

   Liefs, Hennie Brouwers-Huijgens.

  • Woensdag 10 april 2019
   Silvana van Langeveld

   op dit moment te druk

   Bij deze een lieve groet aan mijn mede Nordic Walkers, begeleiders maar vooral een lieve groet aan mijn coach, mijn Ellen Groot! Daar ik momenteel een te druk agenda heb ivm werkzaamheden en andere hobby's kan ik helaas niet meer meedoen aan het Nordic Walking. Ik vind het een moeilijk besluit omdat ik altijd met veel plezier heb meegelopen onder de bezielende leiding van Ellen en haar collega's en heb genoten van de rustmomementen in onze mooie Mastbos ondanks de flinke pas en het gekwetter van de leden. Ja, het waren niet alleen de vogels die ik hoorde. ;) Het Nordic Walking heeft mij veel gebracht, een betere conditie, een goede houding en het oh zo belangrijk attent zijn op het goed afwikkelen van de voeten, hak en rol, hak en rol. Kortom, het is gewoon een toffe sport en Nordic Walking Breda laat ook precies zien hoe het moet in tegenstelling tot vele papierprikkende groepjes die ik ook vaak door het bos zag struinen. Het gaat jullie allen goed en ik merk dat ik nog niet vaarwel zeg, want ik houd een terugkomst als Heintje Davis zeker in mijn gedachten! Geniet van het bos en van elkaar en tot ziens! Groetjes van Silvana ( ik ben diegene die altijd zeurde over hielspoor etc.) Dag Ellen, tot gauw, je weet mij te vinden ! Je bent een top coach en jij zorgt ervoor dat het iedere les weer een uitdaging blijft en energie en enthousiasme uitstraalt!

 1. Plaats bericht

  1. *
  2. *
  3. *
  4.  
  5.  

Nieuws

NSONFIBNWUINWA

Copyright © 2019 Stichting Nordic Walking Breda      |     Ontwikkeld door SatDesign